Αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος για κατοχύρωση του ΠΓΕ «Φάβας Αμοργού»

0

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση αποστέλλεται ο φάκελος για κατοχύρωση της «Φάβας Αμοργού» ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) μετά την απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «το προϊόν έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τόσο στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του νησιού, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και η αναγνώρισή του ως ΠΓΕ θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς».

Προσθέτει «η γεωγραφική περιοχή καλλιέργειάς της είναι το νησί της Αμοργού που ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Η μέθοδος καλλιέργειας της “Φάβας Αμοργού” και οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί επηρεάζουν το μέγεθος των καρπών και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά».