Απάντηση του Γιάννη Σκοπελίτη στα δημοσιεύματα για το μέλλον του Express Scopelitis

45

Απάντηση στo δημοσίευμα του Naxospress.gr το όποιο αναπαρήχθηκε και από άλλα ειδησεογραφικά sites έδωσε ο πλοιοκτήτης του Express Scopelitis, Γιάννης Σκοπελίτης.

Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφερόταν τα εξής:

Express Scopelitis: Το τελευταίο ταξίδι στις 31/10

Όμως, πλέον υπάρχει το τέλος στη διαδρομή του. Κι αυτό είναι η 31η Οκτωβρίου του 2017… Οι πληροφορίες που ήρθαν από την Αθήνα χθες δεν άφησαν αμφιβολία. Ο χρόνος είναι ανίκητος. Και το πλοίο που έχει αγγίξει τα όρια του μύθου λόγω της όλης ατμόσφαιρας που υπάρχει γύρω του φτάνει στο τέλος της σχέσης του με τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων… Μετά από 30 και κάτι χρόνια… Οι νόμοι είναι σκληροί, αλλά είναι νόμοι.

Ο Γιάννης Σκοπελίτης με κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook θέλησε να διευκρινήσει τα πράγματα για το μέλλον του Express Scopelitis

Αγαπητοί φίλοι,

Από τα βάθη της καρδιάς μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια και για την συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζετε την ιστορία και τους ανθρώπους του Εξπρές Σκοπελίτης.

Θα θέλαμε απλώς να επισημάνουμε ότι το πλοίο ήταν και παραμένει αξιόπλοο καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η καταληκτική ημερομηνία της 31/10/2017 αφορά την λήξη της σύμβασης με το κράτος για την δρομολογημένη γραμμή και όχι το σκάφος.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους επιβάτες και στα νησιά μας και θα είμαστε παρόντες στο νέο διαγωνισμό με το υπάρχον ή με άλλο σκάφος.

Με τιμή,

Για την εταιρεία Μικρές Κυκλάδες

Ιωάννης Σκοπελίτης

Με λίγα λόγια στις 31/10/2017 λήγει η σύμβαση με το κράτος για την δρομολογημένη γραμμή που ενώνει Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες με Νάξο η οποία θα ξαναβγεί σε διαγωνισμό που θα διεκδικήσει και πάλι η εταιρεία Μικρές Κυκλάδες του Γιάννη Σκοπελίτη και το Express Scopelitis ή ίσως κάποιο επόμενο πλοίο της οικογένειας θα συνεχίσει -ευχόμαστε – για πολλά χρόνια ακόμα στην γραμμή που δίνει πνοή στα νησιά της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων.