«Αμοργός»: Το νέο CD της Άντας Πίτσου που κυκλοφορεί στην Αγγλία! 

0

Είναι συνθέτις, αγαπάει την Αμοργό και το νέο της CD μόλις κυκλοφόρησε! Ο λόγος για την Άντα Πίτσου που μπορεί να μην είναι αμοργιανή ωστόσο το νησί του απέραντου γαλάζιου αποτελεί πάνω από δέκα χρόνια  το προσωπικό της καταφύγιο. 

Όπως η ίδια δήλωσε στο amorgos – news.gr τα περισσότερα της CD τα έχει γράψει στην Αμοργό. “Για το CD “Αmorgos’” πέρασα το πιο όμορφο μου καλοκαίρι,  να αφουγκράζομαι μέρη αγαπημένα στην Αμοργό και να τα μετατρέπω σε κομμάτια μουσικής. Με τη κρίση μάθαμε να συνδυάζουμε την Ελλάδα με ασχήμια και στεναχώρια. Ένοιωσα την εσωτερική ανάγκη να θυμίσω την ανεξάντλητη ομορφιά της!” δήλωσε μεταξύ άλλων η καλλιτέχνιδα στο amorgos – news.gr

Το CD «Αμοργός» περιλαμβάνει δέκα ορχηστρικά κομμάτια και το καθένα έχει για τίτλο μέρη της Αμοργού όπως Αγία Άννα, Μούρος, Σελάδι, Άγιος Παντελεήμων, Χοζοβιώτισσα κ.α. Τα  κομμάτια είναι ορχηστρικά με έντονο λυρικό ύφος σε φόρμες σύγχρονης μουσικής.

Για όποιον θέλει να προμηθευτεί το cd στην Αμοργό το διαθέτουν στο Γιασεμί,στο Μπαγιόκο στο Μoon Βar και στον Φωτοδότη. Επίσης μπορεί να το προμηθευτεί από αυτό  to link:

http://www.slamproductions.net/menus/main.asp?PN=Detail&QItemID=371

Λίγα Λόγια για την Άντα Πίτσου

Η Άντα Πίτσου σπούδασε στην Αμερική και πήρε πτυχίο με διπλή κατεύθυνση, στο τραγούδι και τη σύνθεση στο Bennington College του Βερμόντ και μεταπτυχιακό στη σύνθεση στο New England Conservatory της Βοστώνης.

Ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε συναυλίες του Μάνου Χατζηδάκη και σε ντουέτα με τον Βασίλη Λέκκα και συνέχισε γράφοντας μουσική για θέατρο (Χριστιάννα Λαμπρινίδου), χορό, μιμική (Αντώνης Κουτρουμπής) και video art (Δανάη Στράτου).

Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στις ατομικές της δουλειές. Έχει βγάλει έξι cd & ένα διαδικτυακά (2003-2015) στα οποία συνθέτει την μουσική, ενορχηστρώνει, γράφει τους στίχους και τραγουδά. Το καθένα από αυτά επικεντρώνεται τραγουδιστικά σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ενώ παράλληλα πειραματίζεται ενορχηστρωτικά και με άλλα είδη.Με το cd “Amorgos” η Αντα Πίτσου κάνει μία μετάβαση από το τραγούδι στην οργανική μουσική.

Σταθεροί συνεργάτες στη δισκογραφική της πορεία σημαντικοί μουσικοί:  Θόδωρoς Κοτεπάνος, Διονύσης Βερβιτσιώτης, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου και άλλοι.

Έχει κάνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η προσωπική της δισκογραφία

Μέθη (2003)

Υπόγεια Πτήση (2005)

Αστράφτουμε (2007)

Στριμάδι (2009)

Τελευταίοι Άγγελοι (2011)

Πλάσμα (2015)

Αμοργός (2018)