Έτοιμο να σας υποδεχτεί και φέτος το “Ανέμι” στα Κατάπολα

1

Τις πόρτες του άνοιξε το “Ανέμι” στα Κατάπολα, στο δρόμο προς το Ξυλοκερατίδι, το οποίο είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει στον δικό του γαστρονομικό κόσμο. Τα πιάτα του όπως πάντα πρωτότυπα και γευστικά! 

Στο «Ανέμι» θα βρείτε για πρωινό το αξιαλό, το χειροποίητο αμοργιανό γιαούρτι που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Μια καλή πρόταση για να ξεκινήσετε την ημέρα είναι το croque madame και croque monsieur με αμοργιανό τυρί.

Από αυθεντικές αλλά «πειραγμένες» αμοργιανές γεύσεις αποτελείται και το μενού του βραδινού. Οι κολοκυθοανθοί είναι γεμιστοί με μυζήθρα και έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική τηγανίσματος, την τεμπούρα. Το ριζότο που προσφέρεται αποτελεί μια εκδοχή του αμοργιανού κατσικιού της Λαμπρής ενώ το λεμονάτο χοιρινό είναι ιδιαιτέρως γευστικό καθώς για αυτό απαιτούνται 24 ώρες μαγειρέματος! Για τους λάτρεις των θαλασσινών εξαιρετική λιχουδιά αποτελούν οι γαρίδες τεμπούρα .

Όλα αυτά τα πιάτα συνδυάζονται άψογα με την εξαιρετική ποικιλία των κρασιών από ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά από την Αμοργό. Θα βρείτε επίσης  μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες!  Όσο για το ούζο, αυτό προέρχεται από τις καλύτερες ελληνικές οικογένειες.