22.3 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΈνα ταξίδι... που κράτησε 21 χρόνια

Ένα ταξίδι… που κράτησε 21 χρόνια

« Ο ορισμός και χαρακτηρισμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ως πράξεως ηθικής αξίας προφανώς δεν μπορεί να είναι, αυθαίρετος ούτε υποκειμενικός. Είναι κατ’ αρχήν γεγονός ό, τι η Εθελοντική Προσφορά Αίματος, αποτελεί πράξη, σύμφωνα με τον Αριστοτελικό Ορισμό, οριζόμενη από την πίστη σε κάτι και την πρόθεση του πράττοντος για την επιτέλεσή του»! 

 « Αιμοδοσία – Ύμνος στην Κοινωνία». Θεόδ. Λ. Σπανός.

 25 Ιανουαρίου 1999. Η πρώτη και η κορυφαία στιγμή της συμμετοχής μου στο Κίνημα της Ανθρωπιάς και της Αγάπης. Είχα πάει να δώσω αίμα. Ο αείμνηστος Γιώργος Σιμιγιάτος με έπεισε να βάλω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του ΣΕΑ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ, του Νομού Αχαΐας.

Τον Ιανουάριο του 2021, κλείνω 21 χρόνια ως στέλεχος σε Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) και την Ομοσπονδία του (ΠΟΣΕΑ). Οι ΣΕΑ έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων Συλλόγων Υγείας. Τα μέλη τους είναι απολύτως υγιή! Άλλωστε είναι γνωστό ό, τι: Δεν μπορείς να είσαι Αιμοδότης, αν δεν είσαι υγιής! Το αξίωμα – δόγμα είναι:

 «Παίρνουμε αίμα από έναν απολύτως υγιή (18 – 65 ετών) για να το δώσουμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη»!!

 Πέρασαν χρόνια πολλά, 21 και σήμερα είναι σαν να είναι χθες. Όλοι μαζί πετύχαμε πολλά, το 35% της προσφοράς τότε, φτάνει το 60% σήμερα.

 Μεγιστοποιείται δε από τα εμπόδια που έπρεπε να υπερπηδήσουμε. Εμπόδια που μας βάζουν αυτοί που έπρεπε να μας βοηθούν!!! Όμως μπροστά στην ανάγκη των πασχόντων και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, στον Εθελοντισμό και σε όσους τον διακονούν. 21 χρόνια εγώ και άλλοι πολύ περισσότερα. Ένας Αγώνας Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, Αδιάκοπος!!!

Σε ερώτηση από φίλο, που ίσως είναι και ερώτηση πολλών, γιατί τόσο πάθος με την Αιμοδοσία;

 Υπάρχουν δυο απαντήσεις:

 Α! Θεωρείς – τε ό, τι στην οικογένειά μου υπάρχει πολυμεταγγιζόμενο άτομο. Ευτυχώς δεν υπάρχει.

Β! Θεωρείς – τε ό, τι υπάρχει οικονομικό όφελος. Όχι δεν υπάρχει. Άλλωστε μιλάμε για Εθελοντική μη Αμειβόμενη Αιμοδοσία. Αντιθέτως υπάρχει οικονομικό κόστος και όχι μόνο, σε χρήμα και σε χρόνο. Ιδιαίτερα σε χρόνο που για μένα είναι ακριβότερος. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, για να συμμετέχεις στις εκδηλώσεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προσήλωση Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών πληρώνεις τα έξοδα από την τσέπη σου. 

 Οι περιβόητες Ευρωβόρες ΜΚΟ δεν υπάρχουν στις Εθελοντικές Οργανώσεις Υγείας.

 Ξεκινήσαμε μόνοι μας, οι ΣΕΑ και η ΠΟΣΕΑ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στα σχολεία. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες και να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης αίματος, στην Ελληνική οικογένεια, με τον πιο σωστό αγγελιοφόρο το σωστά ενημερωμένο παιδί. Η καμπάνια είχε και έχει τίτλο: «Μαθαίνω για το αίμα μου και την Αιμοδοσία»!

 Τελειώνω κάνοντας χρήση του ρητού « Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».

 Δεν μπορώ όμως να μην ευχαριστήσω τρείς(3) ανθρώπους, που με βοήθησαν ταμάλα, στο ξεκίνημα και στη συνέχεια σε αυτό το 21χρονο ταξίδι της ζωής.

 Επειδή « Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» αρχίζω από τον αείμνηστο Γιώργο Σιμιγιάτο. Υπήρξε δάσκαλός μου. Ίσως να μη  είχα ενταχθεί – στρατολογηθεί σε αυτόν τον όμορο κόσμο της Προσφοράς και της Αγάπης. Είχαμε το ίδιο πάθος. Δεν είχαμε διαφορές. Ενεργούσαμε με διαφορετικό τρόπο. Το ό, τι χώρισαν οι δρόμοι μας, πιστεύω ό, τι οφείλεται στο της φυσικής «τα ομώνυμα απωθούνται»!! ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 Η κα Άννα Σπηλιωτακάρα, η και επονομαζόμενη Μάνα της Αιμοδοσίας, ήταν ο επιστημονικός μου σύμβουλος. Την Αγαπώ και το ξέρει.

 Τώρα θα ευχαριστήσω μυχιοκαρδίως, το άλλο μου μισό την κα Αικατερίνη Γιώτη – Πολυκρέτη τη σύντροφο της ζωής μου και Μητέρα των παιδιών μας. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα με βοήθησε, με ακολούθησε, μου συμπαραστάθηκε και συμπαρατάχθηκε μαζί μας. Η απόλυτη έννοια του δυο σε ένα!! Εκτός από τα 50χρόνια γάμου, ζήσαμε μαζί και τα 21 στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

 Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που έχετε κάνει τις φλέβες σας, ποταμό ζωής και προσφέρατε – προσφέρετε ένα κομμάτι από το σώμα σας « Εις παροξυσμόν Αγάπης».

 Τελευταίο αλλά όχι έσχατο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΣΕΑ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων – Πατρών «Ο Άγιος Στυλιανός» πορευθήκαμε μαζί τα τελευταία 15 χρόνια σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!! 

        ΛΕΥΤΕΡΗΣ Γ.ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα social μας

4,101FansLike
6,990FollowersFollow
119SubscribersSubscribe

Τα Αγαπημένα

Sitemap