Στις 18 και 19 Απριλίου η Αμοργός υποδέχεται μια πρωτοβουλία που έρχεται να δώσει ζωή, φως και δημιουργία στον τόπο.
Το Σχέδιο 7 από την καλλιτεχνική ομάδα Μερακλίνα, είναι μια ιδέα, μια ανάγκη, ένα όνειρο.
Είναι ένα σχέδιο σαν αυτά που καταστρώναμε όταν είμαστε μικρά παιδιά. Ξεπηδά σαν ένα λουλούδι μέσα σε ένα τσιμεντένιο δρόμο που επιμένει να ανθίζει.
Με ένα πλούσιο σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εργαστήρια μουσικής, εικαστικών, φωτογραφίας, κουκλοθέατρο, κινηματογράφο αλλά και συναυλία, η άγονη γραμμή μετατρέπεται για λίγο σε έναν ζωντανό πυρήνα πολιτισμού.
Η ομάδα MerakLina, με διάθεση να λειτουργήσει σαν ένα σύγχρονο «μπουλούκι» καλλιτεχνών, κατεβαίνει στην Αμοργό με στόχο να ενώσει τους ανθρώπους, να δημιουργήσει στιγμές και να δώσει χώρο στη φαντασία — ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.
Γιατί τελικά, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι, η επιλογή να δημιουργούμε, να προσπαθούμε και να ελπίζουμε είναι από μόνη της μια πράξη γενναιότητας.
Το πρόγραμμα των δράσεων απλώνεται σε δύο ημέρες, 18 και 19 Απριλίου, με επίκεντρο την Αιγιάλη, προσφέροντας επιλογές για όλες τις ηλικίες.
Το Σάββατο 18 Απριλίου, στις αίθουσες του σχολείου Αιγιάλης, παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια μουσικής, όπως πλήκτρα, λαούτο, τύμπανα και βιολί, αλλά και σε δράσεις ζωγραφικής και κατασκευών. Παράλληλα, ενήλικες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήριο φωτογραφίας.
Στον Πολυχώρο θα φιλοξενηθεί κουκλοθέατρο για παιδιά, ενώ η ημέρα κορυφώνεται με τη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, σε μια βραδιά που αναμένεται να έχει ξεχωριστό παλμό.
Την Κυριακή 19 Απριλίου, το πρόγραμμα συνεχίζεται με κουκλοθέατρο, κινηματογραφικές προβολές για παιδιά και ενήλικες, διατηρώντας τον πολιτιστικό ρυθμό του διημέρου.
Η δράση πραγματοποιείται υπό τη σκέπη του
Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, με τη στήριξη της SeaJets και του Μελωδία 99,2, ενώ το φωτογραφικό υλικό φέρει την υπογραφή της Claire Chemp.






































































