Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο σεμινάριο γευσιγνωσίας και οινογνωσίας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αμοργό και πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου στο Vigla Hotel. Σε αυτό συμμετείχαν όχι μόνο επαγγελματίες του κλάδου αλλά και άτομα εκτός του χώρου της εστίασης! Με αυτό το σεμινάριο άνοιξε και επίσημα ο κύκλος του Amorgos Gastronomy Days 2017 που αποτελεί μέρος του Authentic Big Blue που θα λάβει χώρα στο νησί τον Σεπτέμβριο.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με την Βιβή Δρακά. Η εμπνεύστρια των καταδυτικών αγώνων καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμοργού Νικόλαο Φωστιέρη για την πολύτιμη βοήθεια που παρέχει στις νέες δραστηριότητες του νησιού. Με ανάλογο τρόπο μίλησε και για τους οικοδεσπότες του Vigla Ηotel τους οποίους επίσης ευχαρίστησε για την παραχώρηση του χώρου και την φιλοξενία τους! Ποτήρια κρασιού με ειδικό λογότυπο για τους καταδυτικούς αγώνες ήταν και το δώρο που η ίδια παρέδωσε στον δήμαρχο και στον αρχιμάγειρα του νησιού Βαγγέλη Μενδρινό.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκλεκτοί καλεσμένοι της ημέρας!
Η δημοσιογράφος γεύσης, εκδότης και συγγραφέας του TasteFULL. Gr με την παρουσίασή της και τα λόγια της συγκίνησε το κοινό. Παράλληλα δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει οι οικοδεσπότες του Vigla και να δώσει συμβουλές σε όσους της το ζήτησαν.
Νέους ορίζοντες όσον αφορά την παρασκευή και τον τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού άνοιξε στους παρευρισκομένους ο Θοδωρής Λέλεκας. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και όλα όσα ανέφερε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι επαγγελματίες του χώρου να αντιμετωπίζουν τον εκάστοτε πελάτη.
Όλα όσα θα δούμε, θα ζήσουμε και θα γευτούμε στην Αμοργό τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Amorgos Gastronomy Days παρουσίασε ο Νίκος Δαδίτσιος.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι παρευρισκόμενοι αφού άκουσαν με προσοχή τις παρουσιάσεις δοκίμασαν τα κρασιά που έστειλε το «Ηouse of wine» και γεύτηκε τους μεζέδες που είχε επιμεληθεί το ξενοδοχείο «Vigla». Tα ποτήρια ήταν προσφορά της εταιρείας «Ευτυχιάδης».