Στο δρόμο προς το Ξυλοκερατίδι συναντάς πλέον και το «Ανέμι», ένα νέο μαγαζί που παντρεύει με τον καλύτερο τρόπο τις παραδοσιακές γεύσεις με τις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.
Η αγάπη του Αλέξανδρου για το νησί του απέραντου γαλάζιου τον οδήγησε, μαζί με τη συνεργάτιδά του Σταυρούλα, να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο και να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στον γαστρονομικό χάρτη της Αμοργού.
Σε αυτό το νέο εγχείρημα η συμβολή του γνωστού και έμπειρου σεφ, Άρη Ρούσσου ήταν πολύτιμη. Ασπαζόμενος τις ρίζες του και εξελίσσοντας τις γεύσεις της γιαγιάς του δημιούργησε ένα μενού που μόνο στο «Ανέμι» μπορείτε να γευτείτε. Θα βρείτε για πρωινό το αξιαλό, το χειροποίητο αμοργιανό γιαούρτι που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Μια καλή πρόταση για να ξεκινήσετε την ημέρα είναι το croque madame και croque monsieur με αμοργιανό τυρι..
Από αυθεντικές αλλά «πειραγμένες» αμοργιανές γεύσεις αποτελείται και το μενού του βραδινού. Οι κολοκυθοανθοί είναι γεμισμένοι με μυζήθρα και έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική τηγανίσματος, την τεμπούρα. Το ριζότο που προσφέρεται αποτελεί μια εκδοχή του αμοργιανού κατσικιού της Λαμπρής ενώ το λεμονάτο χοιρινό είναι ιδιαιτέρως γευστικό καθώς για αυτό απαιτούνται 24 ώρες μαγειρέματος! Για τους λάτρεις των θαλασσινών εξαιρετική λιχουδιά αποτελούν οι γαρίδες τεμπούρα .
Τα παραπάνω πιάτα είναι μόνο ενδεικτικά του μενού του νέου εστιατορίου που ο επισκέπτης εύκολα θα χαρακτήριζε και αμοργιανό τάπας μπαρ εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας των μεζέδων που διαθέτει.
Όλα αυτά τα πιάτα συνδυάζονται άψογα με την εξαιρετική ποικιλία των κρασιών από ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά από την Αμοργό. Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες! Όσο για το ούζο, αυτό προέρχεται από τις καλύτερες ελληνικές οικογένειες.