16.3 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΣτην Ικαρία το Πρώτο Ελληνικό Surf Camp Μόνο για Γυναίκες

Στην Ικαρία το Πρώτο Ελληνικό Surf Camp Μόνο για Γυναίκες

Η “κλειστή” θάλασσα της Μεσογείου και ειδικότερα του Αιγαίου, ίσως να μην ενδείκνυται για τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων, οι πάρχουσες συνθήκες ωστόσο δεν είναι και απαγορευτικές για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το σερφ αλλά ζει, παραδείγματος χάρη, στην Ελλάδα.

Καθώς όχι απλώς υπάρχουν μέρη στα οποία μπορεί να μάθει/εξασκηθεί (σ)το συγκεκριμένο άθλημα, υπάρχουν πλέον οργανωμένες ομάδες ακόμα και σχολές. Το surf στην Ελλάδα “κερδίζει” ολοένα και περισσότερους, καταρρίπτοντας το μύθο ότι είναι ένα άθλημα για λίγους. Το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού σίγουρα δεν είναι μηδαμινό, είναι ένα κόστος όμως στο οποίο μπορείς να ανταπεξέλθεις ακόμα κι αν δεν το “φυσάς”. Αρκετοί μεταπηδούν στο σερφ από το -αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα- γουϊντ σερφ αλλά και άλλα αθλήματα, που προϋποθέτουν τη χρήση σανίδας, όπως το σκεϊμπορντ και το σνόουμπορντ. Πόσο διαδεδομένο όμως είναι στις Ελληνίδες;

Οι Ελληνίδες τολμούν να καταπιαστούν με αθλήματα όπως το σκέϊτμπορντ και το σερφ και κάνουν την παρουσία τους στο χώρο των συγκεκριμένων αθλημάτων ολοένα και πιο αισθητή. Κάποιες -όπως και κάποιοι- ξεκίνησαν ν’ ασχολούνται με το σερφ στα πλαίσια αυτού του κύματος “καλιφορνικοποίησης” (χα, λέμε τώρα) που χτύπησε και τη χώρα μας, κάποιες (-οι) άλλοι επειδή στ’ αλήθεια θέλησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σ’ αυτό – μιας και πρόκειται για ένα άθλημα με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Στις 30 Ιουνίου (έως και 6 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί ένα camp αποκλειστικά για γυναίκες -και υπό την ευγενή χορηγία της Roxy– στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν ερασιτέχνιδες σέρφερ απ’ όλη τη χώρα. Κι όλα αυτά στο Ikaria Surf School, στην Ικαρία. Προκειμένου λοιπόν να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τόσο για την ευρύτερη διάδοση του αθλήματος, όσο και για το συγκεκριμένο camp -το οποίο είναι και το πρώτο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα-, επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους της σχολής Ισίδωρο Πλυτά και Βασίλη Μίσσα.

To Ikaria Surf School ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις πριν λίγους μήνες και ο Ισίδωρος Πλυτάς (surfer, surf instructor και ιδρυτής της πρώτης σχολής σερφ στο νησί της Ικαρίας -Nalu Boys , την περίοδο 2011-2012-) μαζί με τον Βασίλη Μίσσα (surfer, surf instructor με πολυετή πείρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό) είναι οι υπεύθυνοι αυτού. Και παρότι είναι μια σχολή καθαρά για surf και sup, επεκτείνεται και σε άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες οπως yoga, hiking, biking κ.ά.. Με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του νησιού – πάντα με τον μέγιστο σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κουλτούρα.

Σ’ αυτό το σημείο να ξεκαθαριστεί το γεγονός ότι η σχολή δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες. Απλώς από τις 30 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου θα λάβει χώρα το συγκεκριμένο camp που αφορά μόνο για γυναίκες.

VICE: Τι στάθηκε αφορμή για να ασχοληθείτε με το surf;

Ikaria Surf School: Τόσο σαν άθλημα, όσο και σαν κουλτούρα, το surf μας εντυπωσίαζε από μικρή ηλικία αλλά -όπως και οι περισσότεροι- δεν γνωρίζαμε ότι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Η πρώτη επαφή για ‘μάς ήταν στην ηλικία των δεκαεπτά όταν ένας φίλος μας απο την Πορτογαλία έφερε τη σανίδα του να δοκιμάσει να κάνει εδώ. Ε, και δοκιμάσαμε κι εμείς μαζί του. Μετά και το πρώτο μας κύμα, πραγματικά, δεν θέλαμε δεύτερη αφορμή.

To surf είναι ένα άθλημα όχι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στην Ελλάδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια “κερδίζει” ολοένα και περισσότερους. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον πριν αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με αυτό;

Σαν εκπαιδευτές αφιερώνουμε μεγάλο μέρος τον μαθημάτων μας στη συμβουλευτική πάνω στο surf και ο τρόπος καθοδήγησης προκύπτει πάντα μέσω της αλληλεπίδρασης με τον ενδιαφερόμενο. Κάποιες βασικές συμβουλές, ωστόσο, ίσως είναι οι εξής:

– Όσο διασκεδαστικό κι αν ειναι το surf, δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ  ότι έχεις να κανεις με τη φύση – σεβασμός στη θάλασσα, κάθε στιγμή.

– Όλοι θέλουν να περάσουν καλά μέσα στο νερό. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε όμως τους κανόνες και να λαμβάνετε υπόψιν σας τις προτεραιότητες.

– Surf μπορεί να μάθει εύκολα κανείς, ωστόσο είναι ένα άθλημα το οποίο απαιτεί κόπο, αν ενδιαφέρεσαι να εξελιχθείς σ’ αυτό. Οφείλεις να προσέχεις τη φυσική σου κατάσταση και τη διατροφή σου καθώς και να δουλεύεις, διαρκώς, πάνω στις τεχνικές του.

Πότε πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το Ikaria Surf School; Mιλήστε μου λίγο για την διαδικασία (αν ήταν εύκολη ή δύσκολη κ.τ.λ., τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και πώς τα ξεπεράσατε).

Ουσιαστικά, η απόφαση για τη δημιουργία του Ikaria Surf School πάρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, σαν ιδέα όμως υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό μας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ηταν πολλές και κυρίως όσον αφορά στο γραφειοκρατικό κομμάτι. Ξεπεράστηκαν όμως, με πολλή έρευνα, σκέψη, υπομονή και -κυρίως- την πολύτιμη βοήθεια των φίλων και συνεργατών μας.

Σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί ένα camp στο Ιkaria Surf School, υπό τη χορηγεία της Roxy, μόνο για γυναίκες. Πού θα μπορούσαν να απευθυνθούν τυχόν ενδιαφερόμενες / τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν; 

Στο site της σχολής: ikariasurfschool.com υπάρχει πλήρης περιγραφή του camp και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας σ ‘αυτό – είτε στέλνοντάς μας ένα μήνυμα στη σελίδας μας στο Facebook. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε αγγίζουμε τη μέγιστη πληρότητα του camp, όποια κοπέλα όμως ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει και -σε περίπτωση που υπάρχουν ακυρώσεις- να συμμετάσχει.

Tι προσφέρει η ενασχόληση με το συγκεκριμένο σπορ, πέραν του αυτονόητου (δηλ. της εκγύμνασης).

Το surf πρεσβεύει μια ιδιαίτερη κουλτούρα. Καταρχάς “κάνω surf” σημαίνει “κάνω ταξίδια, γνωρίζω καινούρια μέρη, ανθρώπους, κάνω νέους φίλους”. Σαν άθλημα και τρόπος ζωής ειναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργεί τοσο την οικολογική όσο και την πολιτιστική συνείδηση του ατόμου. Εκτός απο το ότι αποτελεί πολύ καλή γυμναστικη για το σώμα, οξύνει το νου και διατηρεί σε μια εγρήγορση τα αντανακλαστικά μας.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, όσον αφορά στο άθλημα αλλά και τη διάδοσή του στο ευρύ κοινό;

Σαν αθλητές δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο να εξελίσσομαστε συνεχώς και προσπαθούμε να ταξιδεύουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Σαν instructors, από την άλλη, είναι πολυ σημαντικό για ‘μάς να εξοπλισούμε τους μελλοντικούς σέρφερ με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να σταθούν σωστά στο άθλημα (να διαθέτουν δηλαδή σεβασμό προς τους κανόνες και τις προτεραιότητες του αθλήματος καθώς και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας).

Yποθέτω πως μιας και έχει γίνει ελαφρώς “μόδα” τελευταία, θα έχετε συναντήσει και άτομα που απλώς θέλησαν να ασχοληθούν με αυτό, ακριβώς επειδή έχει γίνει “μόδα”. Σωστά; Βέβαια, εννοείται ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, ωστόσο μιλάμε για ένα άθλημα που απαιτεί αφοσιώση και συγκέντρωση και άρα είναι μάλλον δύσκολο να μείνει πιστός σ’ αυτό για πολύ καιρό κάποιος που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά.

Αυτό ακριβώς, ο καθένας ειναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει κι εμείς δεν μπαίνουμε ποτέ στη διαδικασία να ξεχωρίσουμε/αντιμετωπίσουμε διαφορετικά κάποιον που ενδεχομένως να το κάνει επειδή είναι “μόδα”. Σαν instructors οφείλουμε να εφοδιάσουμε καθε ενδιαφερόμενο με τα απαραίτητα, έτσι ώστε να αγαπήσει αλλά και να εξελίξει το άθλημα. Από ‘κεί και πέρα, ειναι όπως το είπες, το άθλημα ειναι τοσο απαιτητικό που αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται αυτοί είναι και που θα μείνουν.

Και κάτι τελευταίο μα εξίσου σημαντικό -για κάποιον-α που μένει στην Αθήνα-. Κάποια μέρη που ενδείκνυνται για εκμάθηση / εξάσκηση για κάποιον που μένει στην Αθήνα.

Κατα την άποψή μας, για τα πρώτα βήματα κάποιου στο surf ιδανική είναι η Βάρκιζα. Και η Βουλιαγμένη, απ’ την άλλη, για τους λίγο πιο προχωρημένους.

πηγή : http://www.vice.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

Villa Vanessa: Διαμονή μία ανάσα από την παραλία των Καταπόλων

0
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Καταπόλων, μια ανάσα από το κύμα ένα άρτια εξοπλισμένο διαμέρισμα δυναμικότητας 7 ατόμων είναι διαθέσιμο να...

Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες...

0
Η Blue Star Ferries ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την περίοδο του Πάσχα, ώστε όσο τον δυνατόν περισσότεροι...

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...

Lakki Village: ένα διαχρονικό «κόσμημα» στην φιλοξενία της Αμοργού

0
Oικογενειακό ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Γαβαλά στη διάθεση των επισκεπτών και φέτος. Το Πάσχα πλησιάζει, κάντε την κράτηση σας έγκαιρα...

Υakamos amorgos, μια νέα  γαστρονομική πρόταση στο νησί!

0
Διακαμός ή Yakamos, το λαμπύρισμα δηλαδή  των θαλάσσιων πλασμάτων στο νερό, ειδικά όταν τον ουρανό στολίζει ένα γεμάτο φεγγάρι. Η λάμψη αυτή αποτελεί έμπνευση...

Διαμερίσματα Xenisis στον Όρμο  Αιγιάλης, ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

0
Αν είσαι λάτρης της άνεσης η διαμονή στο «Xenisis apartments»  είναι μονόδρομος αφού ένα συγκρότημα  έξι νέων  διαμερισμάτων δυναμικότητας  2-4 ατόμων χτισμένα στην είσοδο...

ΗERMES-RENT A CAR-γνωρίστε το νησί με τα ‘’φτερά’’ του αγγελιαφόρου Ερμή

0
Το νησί της Αμοργού, με το ιδιαίτερο σχήμα και τα χιλιόμετρα ακτογραμμής του, σου  επιβάλλει τη χρήση μεταφορικού μέσου για την  ολοκληρωμένη εξερεύνηση του....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap