Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Ψυχώ: Μια ανατρεπτική έκθεση ζωγραφικής με δυνατούς συμβολισμούς

Έκθεση στην Αμοργό θα πραγματοποιήσει ο Άγγελος Μαυραειδής από τις 13 έως και τις 20 Αυγούστου στο Παλαιό ειρηνοδικείο στην Χώρα.

Ο Άγγελος Μαυραειδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε και αποφοίτησε με περγαμηνές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και στην ακαδημία καλών τεχνών στο Μόναχο της Γερμανίας. Με εξπρεσιονιστικές καταβολές και ενίοτε πριμιτίβ (πρωτόγονη) διάθεση έχει εκθέσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πηγή της έμπνευσης του είναι η ίδια η πνοή, αυτή η ακούσια διαδικασία. Όπως κάποιος αναπνέει για να διατηρηθεί εν ζωή, το ίδιο είναι και η ζωγραφική για τον Άγγελο.

Το υλικό που χρησιμοποιεί στην φετινή έκθεση η οποία φέρει την ονομασία “Ψυχώ”, είναι χαρτόκουτες συσκευασιών. Από εκεί ξεπροβάλλουν τοπία, πορτρέτα ανθρώπων και ζώων. Τις ξύνει, τις βάφει,τις χαράσσει, τις μπαλώνει, τις πατάει…τις φιλάει. Η διαδικασία δημιουργίας τους παραλληλίζεται με τον τρόπο που αναπτύσσεται και χαράσσεται ο χαρακτήρας του ατόμου μέσα από τις εμπειρίες του.Έτσι προσεγγίζει την ψυχολογική διάσταση των πραγμάτων και την προσφέρει ανόθευτα. Χωρίς κάδρα, χωρίς εξάρσεις, εφέ και επισταμένη αίσθηση διακοσμητικών στοιχείων, προσεγγίζει τον εσωτερικό σας κόσμο με τιμιότητα και ουσία, αφήνοντας το περιτύλιγμα στην διάθεση σας.

 

Περισσότερα σχετικά με τον καλλιτέχνη και τα έργα του μπορείτε να δείτε εδώ: www.angelosmavraidis.com

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
22°
21°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
Weather from OpenWeatherMap