Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

«Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού»: Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τα προγράμματα στειρώσεων

Το σωματείο «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού» φροντίζει για τις αδέσποτες γάτες του νησιού πραγματοποιώντας δύο προγράμματα στειρώσεων. Το κόστος των δύο προγραμμάτων που θα καλύψουν περίπου 100 γάτες ανέρχεται στα 4.000 ευρώ!  Σε μια προσπάθεια αναζήτησης χρηματοδότησης ώστε να καλυφθεί το κόστος αυτό πραγματοποιείται εκστρατεία. Κάθε δωρεά, έστω και του 1 ευρώ θα βοηθήσει το σωματείο να συνεχίζει το έργο του και να βελτιώσει την εικόνα του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προγράμματα των στειρώσεων για τις αδέσποτες γάτες  που πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο αποτελούν και την σημαντικότερη δράση του σωματείου.  Για την πραγματοποίηση τους  λαμβάνουν βοήθεια είτε από τοπικούς ή ξένους εθελοντές ενώ συγχρόνως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης.

Στο παρακάτω link θα δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στείρωσης.

gogetfunding.com/stand-by-amorgos-cats/

Οι υπόλοιπες δράσεις του σωματείου «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού»

Υγειονομική περίθαλψη για αδέσποτες γάτες: Στην Αμοργό δεν υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος. Τα ζώα που χρήζουν εξέτασης/παρέμβασης από κτηνίατρο αναγκαζόμαστε είτε να τα στείλουμε με πλοίο στο κοντινό νησί της Νάξου, είτε πρέπει να κανονίσουμε μια επίσκεψη από τον κτηνίατρο, αν χρειαστεί. Στη συνέχεια φροντίζουμε για την αποθεραπεία τους και τα απελευθερώνουμε πίσω στη γειτονιά τους, όταν είναι και πάλι υγιή.

Προγράμματα εμβολιασμών – αποπαρασιτώσεων: Κάθε καλοκαίρι καλούμε τον κτηνίατρό μας και μαζί του γυρνάμε το νησί και φροντίζουμε να εμβολιάζουμε και να αποπαρασιτώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αδέσποτες γάτες.

Φιλοξενία σκυλιών: Δυστυχώς ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που εγκαταλείπουν το σκυλί τους οπουδήποτε νομίζουν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό και η Αμοργός δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχουν σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στην διάρκεια επίσκεψης τους το νησί, ενώ άλλα σκυλιά εγκαταλείφθηκαν από ντόπιους. Αναλαμβάνουμε αυτά τα σκυλιά και οι εθελοντές μας τους παρέχουν καθημερινά όλα όσα χρειάζονται: περιπάτους, φαγητό, νερό και αγάπη. Ταυτόχρονα, κάνουμε το καλύτερό μας για να τους βρούμε ένα σπίτι. Μερικές φορές το πετυχαίνουμε αμέσως, άλλες φορές παίρνει λίγο χρόνο. Όποια και αν είναι η περίπτωση, φροντίζουμε ώστε τα σκυλιά μας να είναι ευτυχισμένα.

Καταφύγιο Ιπποειδών: Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε έξι ιπποειδή στον ειδικά διαμορφωμένο μας χώρο: δύο άλογα, δύο μουλάρια και δύο γαϊδούρια. Τα περισσότερα από αυτά εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους επειδή δεν μπορούσαν πλέον να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους άλλα εγκαταλείφθηκαν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το κόστος συντήρησης τους. Αυτά τα ζώα μένουν μαζί μας και φροντίζονται μέχρι το θάνατο τους. Ωστόσο, όταν ένα ζώο είναι υγιές και αρκετά νέο, μπορεί να υιοθετηθεί.

Επισκέψεις σε σχολεία: Κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε τα σχολεία της Αμοργού και μέσω παρουσιάσεων και διαδραστικών παιχνιδιών προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους μαθητές του νησιού μας για ποικίλα θέματα, όπως η δίκαιη μεταχείριση των ζώων, η σωστή φροντίδα αυτών, η κακοποίηση και πως κάποιος μπορεί να υιοθετεί υπεύθυνα ένα ζώο.

Περισσότερα για τις δράσεις του σωματείου στο παρακάτω link

https://www.facebook.com/filozoikimerimna/

 

Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού
Πέρα Ραχίδι
84008 Αμοργός Καταπολα
Highlights info row image 2285071716

Leave a comment

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
15°
Weather from OpenWeatherMap