Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Υοga για όλη την οικογένεια στο «Απέραντο γαλάζιο» στην Αιγιάλη

Το «Απέραντο Γαλάζιο» πάλι πρωτοστατεί με μια διαφορετική πρόταση διακοπών για όλη την οικογένεια, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην Αμοργό 2-7 Σεπτεμβρίου, στην Αιγιάλη. Τα μαθήματα Family yoga θα πραγματοποιηθούν από την έμπειρη γυμνάστρια και καθηγήτρια της Yoga Αριάδνη Οικονομίδη στον χώρο της «Πέργκολας» του ξενώνα με την απαράμιλλη θέα στον κόλπο της Αιγιάλης. Στο πακέτο περιλαμβάνονται πέρα από τα μαθήματα, επισκέψεις στην Χώρα και το Μοναστήρι της Χωζοβιώτισσας , παιχνίδια στην παραλία της Νικουριάς, Jacuzzi- πάρτυ για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Τι είναι όμως η family yoga; Που βοηθάει; Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Τις απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα μας τις δίνει η υπεύθυνη αυτού του προγράμματος, Αριάδνη Οικονομίδη…

Τι είναι η family yoga;

Η family yoga είναι ένας ιδανικός συνδυασμός άσκησης, διαλογισμού και παιχνιδιού. Είναι μία δραστηριότητα που συνδυάζει asanas (θέσεις της yoga) για παιδιά και ενήλικες με έναν ευχάριστο τρόπο. Οι οικογένειες που ασκούνται μαζί απολαμβάνουν τα οφέλη στην υγεία τους, δυναμώνουν αλλά και εμβαθύνουν τους μεταξύ τους συναισθηματικούς δεσμούς, σύμφωνα με ειδικούς. Η yoga είναι πάνω από όλα ένας τρόπος ζωής, μια προσπάθεια να επέλθει ηρεμία και αρμονία στο μυαλό και το πνεύμα των συμμετεχόντων. Πόσες φορές μαζεύεται ολόκληρη η οικογένεια σε ένα χώρο και έχει μια ουσιαστική εμπειρία, χωρίς να απομονώνονται όλοι στο δωμάτιό τους; Είναι στο χέρι σας να ανασχηματίσετε το κλίμα στην οικογένειά σας και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό, ωφέλιμο και ήρεμο όσο ένα μάθημα yoga!

Σε ποιους απευθύνεται; Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος;

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες (μονογονεϊκές ή μη). Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν τη διάθεση να περάσουν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους κάνοντας παράλληλα και τις διακοπές τους σε ένα τόσο όμορφο μέρος, στο “The Big Blue” στην Αμοργό, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από άλλες υποχρεώσεις.

Γιατί κάποιος να επιλέξει τη family yoga; Ποιες είναι οι εyεργετικές της ικανότητες;

Οι θετικές επιδράσεις της family yoga είναι πολλές. Οι γονείς δίνουν άμεσα το παράδειγμα στα παιδιά τους για το πόσο ωφέλιμη είναι η γυμναστική, μέσω των ίδιων. Η τακτική γυμναστική αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ασκούμενου και μειώνει δραστικά το άγχος, άρα, όπως είναι φυσικό, μια τόσο θετική και ωφέλιμη εμπειρία επηρεάζει και τη σχέση μεταξύ των ασκούμενων. Τα παιδιά βρίσκουν κοινό έδαφος με τους γονείς και έρχονται πιο κοντά σε αυτούς ενώ ο κοινός στόχος των ασκήσεων τα κάνει να αισθάνονται πολύτιμο μέλος της οικογενειακής μονάδας (κάτι που η καθημερινότητα σπανίως τους δίνει την ευκαιρία να βιώσουν) και τους διδάσκει την αίσθηση της ευθύνης, χωρίς το άγχος ενδεχόμενων επιπτώσεων. Τι πιο ωραίο από το να δημιουργούμε θετικές αναμνήσεις με την οικογένειά μας μέσω της yoga;

Σε τι διαφέρει η family yoga από τις υπόλοιπες μορφές της yoga;

Η βασική διαφορά αυτού του μαθήματος είναι ότι συμετέχουν ταυτόχρονα στο μάθημα οι ενήλικες και τα παιδιά. Μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, παίζουν και γυμνάζονται μαζί. Συνήθως τα μαθήματα yoga χωρίζονται σε ενηλίκων, παιδιών κλπ.

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση της έμπειρης Αριάδνης Οικονομίδη. Η Αριάδνη Οικονομίδη είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 2007. Ξεκίνησε να διδάσκει yoga από το 2008, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της στο σύστημα YogaWorks για ενήλικες. Διδάσκει Vinyasa yoga αλλά η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησαν να δημιουργήσει τη μέθοδο “Yoga for Happy Kids”. Όραμά της είναι να εμπνέει και να βοηθάει τα παιδιά από μικρή ηλικία να ανακαλύπτουν τη χαρά, την εσωτερική δύναμη και την αυτοεκτίμηση μέσω της yoga. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, yoga studios και luxury resorts σε όλη την Ελλάδα.

yoga5

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Απέραντο γαλάζιο” θα δώσει την ευκαιρία και σε όσους βρίσκονται στο νησί μας εκείνη την περίοδο να συμμετάσχουν και μεμονωμένα στα μαθήματα yoga .

Αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το διαφορετικό πακέτο διακοπών και άσκησης θα βρείτε:

www.thebigblue.gr

http://www.thebigblue.gr/family-yoga-at-the-big-blue/

yoga3

yoga6

yoga1

yoga2

yoga4

Leave a comment

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
15°
Weather from OpenWeatherMap