Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Σέριφο, Μάνη και Αμοργό ξεχωρίζουν οι Financial Times

Οι Financial Τimes κατατάσσουν Σέριφο, Μάνη και Αμοργό στην κορυφαία δεκάδα με τα κρυμμένα «διαμάντια» της Μεσογείου. Περιοχές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς ξεχωρίζουν ωστόσο για την την αυθεντικότητά τους και για αυτό το «κάτι» που τις καθιστά μοναδικές!

Τρία μέρη από την Ελλάδα φαίνεται πως γοήτευσαν τους συντάκτες των Financial Times. Την πρώτη θέση της λίστα καταλαμβάνει η Σέριφος ενώ λίγο πιο κάτω στην έκτη θέση βρίσκεται η Μάνη, η γοητευτική περιοχή της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου με το πετρώδες έδαφος και την καταγάλανη θάλασσα.

Στην όγδοη θέση της λίστας δεσπόζει το νησί του απέραντου γαλάζιου. Συγκεκριμένα για την Αμοργό αναφέρει  πως το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων είναι γνωστό στους τουρίστες κυρίως για το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας.  Ο συντάκτης δεν παραλείπει επίσης να τονίσει πως λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ο Λυκ Μπεσόν γύρισε την ταινία «Τhe Big Blue» στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν επίσης περιοχές από την Κροατία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Τουρκία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.ft.com/content/63e3ed76-20cc-11e8-a895-1ba1f72c2c11

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
15°
Weather from OpenWeatherMap