Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Ρουμάνοι ιστιοπλόοι αποκαλύπτουν που έχουν φάει το καλύτερο φαγητό στην Αμοργό!

Μια παρέα Ρουμάνων ιστιοπλόων επισκεύθηκε πριν από λίγο το κατάστημά μας “Smile Houseware” στον Άλιμο για να ψωνίσουν για το σκάφος τους. Πολύ ανοικτοί και χαμογελαστοί μας έλεγαν πόσο αγαπούν την Ελλάδα και πως έρχονται κάθε χρόνο. Φυσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαμε  ήταν να τους δώσουμε τον Τουριστικό Οδηγό της Αμοργού. Μόλις τους τον δίνουμε με την προτροπή να επισκευθούν  το νησί μας το συντομότερο, κοιτάκτηκαν μεταξύ τους, σκάνε στα γέλια και αρχίζουν να μας λένε ότι στην Αμοργό έχουν περάσει τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους και έχουν φάει το καλύτερο φαγητό σε μια ταβέρνα που δεν θυμόταν κανείς τους  το όνομα της.  Επιμένουμε  να θυμηθούν. Αυτό που θυμόντουσαν ήταν ότι ο ταβερνιάρης ήταν ένας κύριος με μουστάκι και άλλες περιγραφές. Μεσα στα γέλια γιατί θυμόντουσαν και άλλες στιγμές στην Αμοργό τελικά τους δείχνουμε σε φωτογραφία τον Γιάννη Νομικό από την ταβέρνα του Γιωργαλίνη.  Αμέσως βάζουν όλοι τις φωνές και λένε “Ναι αυτός είναι!!!!”

 

Ενώ έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό τους πραγματικά τους έχει μείνει αυτή η μέρα που περασαν στην Κάτω Μεριά  και στον Γιωργαλίνη.

“Giorgalinis…the best!!”

Τους κεράσαμε φυσικά Ψημένη και τους δώσαμε και άλλα βιβλία. Μας είπαν πως αν ο καιρός τους το επιτρέψει θα έρθουν Αμοργό τις επόμενες μέρες.

Πόσο όμορφο πράγμα να ακούς πως το νησί σου έχει χαρίσει στους επισκέπτες του τις καλύτερες αναμνήσεις. Δεν είναι μόνο το ειδυλλιακό τοπίο της Αμοργού που τους κάνει να τη νοσταλγούν. Είναι κάτι παραπάνω…είναι τα αρώματά της, οι γεύσεις της, οι άνθρωποί της!

 

 

 

Στατιστικά

Καιρός