Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

“Παγκάλι”: το συγκρότημα με τους πιο πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο

To ξενοδοχειακό συγκρότημα “Το Παγκάλι” είναι από τα πιο γνωστά του νησιού. Η ταβέρνα και ο φούρνος δημιουργήθηκαν το 1950 και από τότε εξυπηρετούν τους Αμοργιανούς και τους τουρίστες καθημερινά. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση και όλο το συγκρότημα βρίσκεται στην Λαγκάδα .

Ο Νίκος και η Ιωάννα φροντίζουν τα πάντα μόνοι τους και το 90% των προϊόντων της ταβέρνας προέρχεται απο τη δική τους φάρμα. Οργανικά προϊόντα, φρέσκα, άκρως υγιεινά και πάνω απ όλα μαγειρεμένα με μεράκι.

Η ταβέρνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνει κάποιες βραδιές με live μουσική ενώ κάθε χρόνο εμπλουτίζει το μενού της. Όπως μας είπε η Ιωάννα η σπεσιαλιτέ της ταβέρνας  είναι η “μελιτζάνα του Νίκου” καθώς πρόκειται για μία οικογενειακή συνταγή 25χρόνων. Κατσικάκι στη λαδόκολλα και η φάβα είναι μερικά ακόμη απο τα πιάτα που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε. Οι τελευταίες προσθήκες στο μενού είναι η “σαλάτα σπιρουλίνα” και η “σαλάτα του μπαξέ” με φρέσκα λαχανικά.

Το παγκάλι επίσης μπορείς να οργανώσει τον πιο όμορφο και παραδοσιακό γάμο στην Αμοργό,με την απλότητα και το άρωμα που ταιριάζει στο νησί.Η διαμονή στα δωμάτια του συγκροτήματος  σας επιφυλάσουν μόνο ευχάριστες εκπλήξεις καθώς η ηρεμία και ο καθαρός αέρας της τοποθεσίας θα φορτίσουν τις μπαταρίες σας όσο χρειάζεται.

Φυσικά, ο φούρνος είναι απο τους must προορισμούς του νησιού καθώς το παξιμάδι, το παστέλι και το ξηροτίγανο του είναι φημισμένα και όλα αυτά συνδυάζονται άψογα με την ψημένη ρακί που είναι παραγωγής τους.

 

ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΙ

ΛΑΓΚΑΔΑ,ΑΙΓΙΑΛΗ

2285 073310

http://www.pagalihotel-amorgos.com

Leave a comment

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
27°
26°
Fri
25°
Sat
26°
Sun
27°
Mon
Weather from OpenWeatherMap