Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Φωστιέρης πήρε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Φωστιέρης πήρε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τη προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη παρουσία και του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού , την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου , με θέμα την εξεύρεση λύσεων για τη στήριξη / αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κτλ.) ως μοχλού ανάπτυξης των μικρών νησιών μέσω αξιοποίησης σχολαζουσών γαιών.
Σε πρώτη φάση αποφασίσθηκε να υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα σε δυο νησιά και προκειμένου να γίνει επιλογή θα επισκεφθούν τα νησιά κατάλληλες ομάδες για αξιολόγηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Μια τέτοια ομάδα θα επισκεφθεί την Αμοργό στις 27 Φεβρουαρίου 2018.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση κυρίως των εγκαταλελειμμένων ακαλλιέργητων εκτάσεων που υπάρχουν στα μικρά νησιά , ώστε σε συνδυασμό με τα ευεργετήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας, να δώσουν απάντηση στην ανάγκη των κατοίκων για βιοπορισμό.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στη σύσκεψη τις δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί, αναφέροντας χαρακτηριστικά την στήριξη της ΚΙΝΣΕΠ που δραστηριοποιείται στα Κατάπολα.
Για περισσότερες πληροφορίες και προετοιμασία για την επίσκεψη της ομάδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Δήμο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
15°
Weather from OpenWeatherMap