16 C
Amorgós
HomeAmorgos NewsΗ Αμοργός και η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα πρωταγωνιστούν στην ταινία "Μαρία" της...

Η Αμοργός και η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα πρωταγωνιστούν στην ταινία “Μαρία” της Μαρίας & Αναστασίας Κορινθίου

Γεμάτες πάθος και αγάπη για το νέο κινηματογραφικό τους εγχείρημα μίλησαν στο amorgos news  η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κορινθίου και η σεναριογράφος της ταινίας, Αναστασία Κορινθίου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο της Μαρίας… ένα όνειρο που σε λίγο χρονικό διάστημα θα γίνει πραγματικότητα!

H Μαρία και η Αναστασία, όπως οι ίδιες λένε, ψάχνουν συνεχώς σαν «μαμούνια» στοιχεία και πράγματα για την ταινία που θα γυριστεί στην Αμοργό και το σίγουρο είναι πως θα συζητηθεί πολύ.

Πώς προέκυψε η ιδέα της συγκεκριμένης ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Ήθελα πάντα να κάνω μια ταινία που να μυρίζει Ελλάδα, να είναι παραδοσιακή και να θυμίζει τον παλιό καλό κινηματογράφο. Μια μέρα είχα δει ένα όνειρο… εκείνη την ημέρα σηκώθηκα πήρα τηλέφωνο την ξαδέρφη μου και την ρώτησα πολύ απλά αν θέλει να κάνει μια ταινία μαζί μου. Το σκέφτηκε λίγο και σχεδόν αμέσως μου είπε το «ναι»! Μέσα σε τρεις εβδομάδες από το πρώτο μας τηλεφώνημα η Αναστασία είχε έτοιμο το σενάριο. Ένα σενάριο που θα μας ταξιδεύει στην Αμοργό του 1943.

Πώς καταλήξατε στην Αμοργό;

Μαρία Κορινθίου: Η Αμοργός προέκυψε από το γεγονός πως η Αναστασία ήθελε ένα νησί με άγρια ομορφιά. Δεν έχουμε πάει ποτέ στην Αμοργό και δεν την είχαμε σκεφτεί ποτέ. Προέκυψε πάνω στη συζήτηση. Έτσι απλά. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να κάνουμε την έρευνα μας γύρω από το νησί και την ιστορία του για να δούμε αν μας ταιριάζει, είδαμε πως όλα «κούμπωναν»! Όλα ήταν ιδανικά! Σαν ένα αόρατο χέρι να μας έδειξε την Αμοργό! Σαν να έχει βάλει το χέρι της η Παναγιά τη Χοζοβιώτισσα! Το λέω και ανατριχιάζω αλλά πραγματικά και εγώ και η Αναστασία αισθανθήκαμε το ίδιο από την πρώτη στιγμή!

Αναστασία Κορινθίου: Μετά όλα ήρθαν από μόνα τους. Τα σημάδια που λαμβάναμε ήταν πολλά και όλα μας έδειχναν πως αυτή η ταινία έπρεπε να γίνει στην Αμοργό και στην Παναγιά.

Αναστασία εσύ εμπνεύστηκες και έγραψες το σενάριο;

Αναστασία Κορινθίου: Υπάρχει κάτι εδώ που η Μαρία δεν το λέει. Μπορεί εγώ να υπογράφω το σενάριο ωστόσο πολλά στοιχεία τα πρόσθεσε η Μαρία. Τελείωνε από το θέατρο, θυμάμαι, ερχόταν μεσάνυχτα σπίτι μου και δουλεύαμε μαζί… Δεν το λέει αλλά το σενάριο έγινε και από τις δύο. Το λέω και συγκινούμαι. … Το κομμάτι της συγγραφής για εμένα είναι μοναχική υπόθεση για πρώτη φορά στη ζωή μου όμως ένιωσα την ανάγκη να συνεργαστώ με κάποιον. Την ήθελα δίπλα μου. Εγώ είχα γράψει το βασικό σενάριο αλλά για να ολοκληρωθεί και να δείτε όλα αυτά τα πρόσθετα που θα δείτε δουλέψαμε μαζί. Ήταν μαγικό… μου έλεγε μια λέξη η Μαρία που εκείνη την ώρα την χρειαζόμουν αυτή τη λέξη και από αυτή τη λέξη εγώ έβγαζα όλη τη σκηνή…Υπάρχουν πολλές σκηνές που είναι δημιούργημα της Μαρίας.

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μελετάμε την πρότασή σας  να συμπεριλάβουμε στην ταινία μας  το αγίασμα του Άη Γιώργη του Βαλσαμίτη.Έίναι ένα σημαντικό ιστορικό & θρησκευτικό γεγονός που ταιριάζει πολύ στην Αμοργό του 1943.

Ποιος θα είναι ο ρόλος της Μαρίας που είναι και ο πρωταγωνιστικός;

Αναστασία Κορινθίου: Η Μαρία είναι μια νησιώτισσα, μια Αμοργιανή. Έχει όλα τα στοιχεία της μεσογειακής νησιώτισσας. Είναι μελαχρινή, όμορφη μέσα και έξω. Είναι όμως και ένα αγρίμι, μια επαναστάτρια της εποχής. Πιστεύει στην θρησκεία, πιστεύει στην Παναγια και είναι η εγγονή του παπά του νησιού. Δεν γνωρίζει ωστόσο τα πάντα για την καταγωγή της. Η καταγωγή της είναι μυστικό, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της ταινίας και τότε θα κληθεί να προστατέψει αυτό που αγαπά πιο πολύ απ’ όλα… την εικόνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας! Στο νησί θα φτάσει μια ομάδα Γερμανών με εντολή Χίτλερ να βρεθεί η εικόνα και να μεταφερθεί στην Γερμανία. Ο Χίτλερ αναζητούσε όντως θρησκευτικά κειμήλια. Γενικά την εικόνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας δεν ήταν λίγες οι φορές που κατακτητές την ήθελαν και οι κάτοικοι του νησιού την προστάτευαν και την έκρυβαν!

Η Μαρία θα πρέπει να προστατέψει την εικόνα της, να προστατέψει την πίστη της  αλλά τίποτα γι αυτή δεν θα είναι εύκολο. Η Μαρία θα έχει να αντιμετωπίσει συγκρούσεις εσωτερικές αλλά και τον έρωτα που θα μπει στη ζωή της και θα βρει στο πρόσωπο του κατακτηκή. Σε αυτή την ταινία θα δούμε κάτι που δεν το έχουμε δει πουθενά αλλού. Εδώ το θρησκευτικό συναίσθημα ενώνει δύο ανθρώπους, η ανάγκη της Μαρίας να πιστέψει ο άθεος Γερμανός τη θρησκεία της και η ανάγκη του Γερμανού να πιστέψει σε κάτι.

Μαρία Κορινθίου: Είναι μια δραματική ταινία που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και σαφέστατα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι μυθοπλασίας στις ιστορίες που εξελίσσονται μεταξύ των ανθρώπων. Και μπορούμε να πούμε πως είναι και μια ρομαντική ιστορία.

Αναστασία Κορινθίου: Με μία λέξη θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η ταινία είναι Ελλάδα.

Ποιοι άλλοι ηθοποιοί θα πλαισιώσουν την ταινία;

 

Μαρία Κορινθίου: Δεν είναι όλοι ανακοινώσιμοι. Μπορούμε όμως να πούμε για τον Μπουράκ Χακί.Ο Μπουράκ Χακί, ο Τούρκος ηθοποιός, θα υποδυθεί τον Κιράν έναν Τούρκο με καταγωγή από την Έφεσσο και κρυπτοχριστιανό. Ο Κιράν ανήκει στο τάγμα των νυχτερινών προστατών. Οι νυχτερινοί προστάτες ήταν ένα επαναστατικό κίνημα των ιπποτών, ναϊτών με στόχο την προστασία θρησκευτικών αντικειμένων. Υπάρχουν και 4 κεντρικοί Γερμανοί ηθοποιοί. Ο ένας είναι ο πρωταγωνιστής ο Γιόχαν, ο Φραν ο κακός του τάγματος, ο Τόμας και ο Οτοράν που ήταν και υπαρκτό πρόσωπο. Ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ που ήθελε να βρει ακόμα περισσότερο και από τον Χίτλερ το Άγιο Δισκοπότηρο. Η Μαρία πάντως θα ερωτευτεί τον Γιόχαν! Ο ηθοποιός ακόμα δεν έχει κλείσει όμως.

Ποιοι είναι οι συντελεστές της ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Σκηνοθέτης είναι ο Γιάννης ο Αϊβάζης, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Νίκος Βούλγαρης, σκηνογράφος η Κική Μήλιου, την μουσική θα γράψει ο Δημήτρης Ίσαρης και και το σενάριο φυσικά η Αναστασία Κορινθίου! Δεν έχουν κλείσει ακόμα όλοι…

Θα χρειαστείτε άτομα από την Αμοργό;

Θα χρειαστούμε άτομα από την Αμοργό. Κυρίως γυναίκες του νησιού, παιδιά! Θα κάνουμε και πανηγύρι… όλο το νησί θα καλέσουμε εκεί! Το πιο πιθανό είναι να χρειαστούμε άτομα για δεύτερους και τρίτους ρόλους. Θέλουμε να είναι Αμοργιανοί.

Πότε θα κατέβετε Αμοργό;

Μαρία Κορινθίου: Εντός των επόμενων ημερών θα βρεθεί στο νησί ο Γιάννης (Αίβάζης) μαζί με τον Νίκο τον διευθυντή φωτογραφίας και την σκηνογράφο. Την δεύτερη φορά που θα κατέβουμε στο νησί μάλλον μετά το Πάσχα θα κατέβουμε και εμείς για να οργανώσουμε όλα όσα πρέπει. Τότε θα κάνουμε το casting για τους Αμοργιανούς.

Αναστασία Κορινθίου: Στο δεύτερο ταξίδι έχει ζητήσει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, να έρθει για να είναι εκεί και ο ίδιος καθώς το θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως μια τέτοια ταινία γυρίζεται στην Αμοργό. 

Πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα;

Εμείς κυνηγάμε να γίνουν τα γυρίσματα Ιούνιο – Ιούλιο.

Στους κινηματογράφους πότε θα βγει;

Για να πάει στα φεστιβάλ που εμείς ευχόμαστε να πάει και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δεν πρέπει η ταινία να προβληθεί στους κινηματογράφους. Άρα το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει γυρίσματα Ιούνιο – Ιούλιο και «δέσιμο» της ταινίας Αύγουστο, Σεπτέμβριο,Οκτώβριο για να προλάβουμε τα φεστιβάλ που ξεκινούν το φθινόπωρο. Άρα στις αίθουσες θα βγει το φθινόπωρο του 2018.

Ποιος είναι ο στόχος σας με την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας;

Μαρία Κορινθίου: Θέλουμε αυτή η ταινία να φύγει και έξω. Για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές τις οποίες εμείς τις τηρούμε. Πολλές από αυτές τις προϋποθέσεις ο κόσμος δεν τις ξέρει. Πρέπει για παράδειγμα να είναι όλα αυθεντικά τα κοστούμια, τα κοσμήματα, όλα τα πλάνα, η μουσική. Τα πάντα. Είναι πολλοί αυστηροί έξω και στις επιτροπές των φεστιβάλ.

Οι Αμοργιανοί και γενικά όσοι ακούν για την ταινία τι σας λένε;

Αναστασία Κορινθίου: Ο Δήμαρχος Αμοργού Νίκος Φωστιέρης μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και γενικά όλο το διοικητικό συμβούλιο.

Μαρία Κορινθίου: Γενικά όλος ο κόσμος από τότε που άκουσε πως θα κάνουμε αυτή την ταινίας μας στέλνει μηνύματα και πολλοί Αμοργιανοί μας λένε «είμαστε από το νησί ό,τι θέλετε μπορούμε να βοηθήσουμε»! Είναι υπέροχο αυτό που ζούμε. Αισθάνεσαι ομάδα, αισθάνεσαι πως έχεις όλο και περισσότερο κόσμο μαζί σου που πλαισιώνει και αγαπά αυτό που εγώ και η Αναστασία δουλεύουμε μέσα από την καρδιά μας!

Οι ομορφιές του νησιού θα φανούν στην ταινία;

Αναστασία Κορινθίου: Η ταινία ειναι 100% Αμοργός. Γυρισμένη στην Αμοργό, θα μιλάει για την Αμοργό και «πρωταγωνίστρια» η αγαπημένη του νησιού η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα.

Μαρία Κορινθίου: Η περιουσία μας είναι τα ωραία μας μέρη και δεν τα εκμεταλλευόμαστε! Η ταινία βέβαια είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλη την ομορφιά της Αμοργού. Γι αυτό το λόγο θα γυρίσουμε την ίδια περίοδο ένα μικρό ντοκιμαντέρ αποκλειστικά και μόνο για την Αμοργό. Σίγουρα αυτό θα μπορούμε να το παίξουμε και πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους.

https://www.facebook.com/mariathemovie/?pnref=story

 

θελουμε να ευχαριστήσουμε τη Μαρία & Αναστασία Κορινθίου για την εμπιστοσύνη τους στο amorgos news που το επέλεξαν για να ενημερώνει τους συμπατριώτες μας για τα δρώμενα της ταινίας “Μαρία”.

Πιστεύουμε πως η ταινία θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα διαφημίσει το νησί μας στα πέρατα του κόσμου.

φωτογραφίες από τη χθεσινή μας συνάντηση

Από αριστερά: η δημοσιογράφος μας Ειρήνη Γεωργιλέα, η σεναριογράφος της ταινίας Αναστασία Κορινθίου, ο εκδότης μας Αντώνης Βεκρής με την κόρη του Γεωργία Βεκρή και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαρία Κορινθίου

IMG_4866

17554537_144529009406976_713628575860227478_n 17499050_144784189381458_5163373205591703126_n 17359106_134334503759760_8995006247062593282_o 17309445_131331920726685_1076337787753764297_n 17308925_131246120735265_3555694189545218359_n 17201219_131235694069641_32961228514353341_n 17201213_132160023977208_5850490916057553969_n

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Best of Amorgos

«Καλοκαιρινή μέθη»: διαφημιστικό spot  ή ταινία μικρού μήκους;

0
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή σε δύο μέρη της ιστορίας με τίτλο «Καλοκαιρινή μέθη» στα σοσιαλ μίντια του ξενώνα «Απέραντο Γαλάζιο» . Επικοινωνήσαμε με...

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας

0
Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) εδώ και 15 έτη, έχει υιοθετήσει το νησί της Αμοργού, ως απομακρυσμένο, και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν το...

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, κ.Κουφονήσι,...

0
Ελάτε μαζί μας στην ημερήσια κρουαζιέρα από Αμοργό για Κέρο, Δασκαλιό Κέρου, Κάτω Κουφονήσι και αντικέρι! Ανακαλύψτε τα όμορφα νησιά μας με την πολυτελή...

Το Καμάρι, από το 1976 η σταθερή αγάπη μικρών και μεγάλων

0
Δίνοντας το όνομα του χωριού καταγωγής του στο καφέ - εστιατόριο του ο κυρ ΓιώργηςΝομικός φτιάχνει μικρά χειροποίητα «θαύματα» από το 1976…μετατρέποντας το όνομα...

O γύρος της Αμοργού με το Amorgos Roussetos Daily Cruises

0
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Αμοργού με το Amorgos-Roussetos Daily Cruises. Ναυάγιο, Μοναστήρι, Χάλαρα, Μεταλλείο & Σπαρτί! Ανεξερεύνητα τοπία σας...

Καθημερινά δρομολόγια για το νησί της Γραμβούσας

0
Ξεκίνησαν σταθερά τα δρομολόγια για μία από τις πιο μακρινές μα ταυτόχρονα πιο μαγικές παραλίες της Αμοργού, στο νησάκι Γραμβούσα, απέναντι από τον όρμο...

Προβολή επιχειρήσεων από το amorgos news

0
Αγαπητοί μας συμπατριώτες, εάν επιθυμείτε να προβάλλουμε την επιχείρησή σας από το amorgos-news το κόστος είναι μόνο 120€. Στην τιμή περιλαμβάνεται: 1. Διαφημιστικό μπάνερ στην αρχική σελίδα του site που...

Καλοκαιρινό Giveaway από το βιβλιοπωλείο Αμοργός!

0
Ποιος είπε ότι όταν κλείσει το σχολείο ξεχνάμε τα βιβλία? Το βιβλιοπωλείο Αμοργός με το σύνθημα «διαβάζουμε και το καλοκαίρι» ετοίμασε ένα σούπερ “giveaway” για...

Bastet, το νέο hot spot των Καταπόλων

0
                                 Μια  νέα  πρόταση ήρθε  για να ταράξει τα νερά  των Καταπόλων! Με σύμβολο την πασίγνωστη θεά-γάτα Μπαστέτ, μια θεότητα  που σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση  συμβολίζει την...

Όταν το μεράκι συναντά την τέχνη! Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες Γεώργιος Ν.Θηραίος

0
. Αν  κάποιος γνωρίζει καλά από αλουμίνιο στο χώρο των κατασκευών αυτός είναι ο  αμοργιανός   τεχνίτης  Γιώργος  Θηραίος. Με συνέπεια και επαγγελματισμό αλλά και το...

Μισός αιώνας λειτουργίας της αλυσίδας  φωτογραφείων  Photovekris

0
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη  ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και...

Το στέκι του Μαχαίρα, ένα κρυμμένο διαμάντι στον οικισμό του Ασφοντιλίτη

0
Είτε  είσαι δεινός περιπατητής και έρχεσαι από το παλιό ορεινό  μονοπάτι της διαδρομής, τη Μεγάλη Στράτα, στο ύψος της Όξω Μεριάς, είτε φτάσεις με...

Μάιος, ο ιδανικότερος μήνας  να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο!

0
                      Ήρθεν ο  Μάης….. με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. ‘Ηρθεν ο Μάης μάτια μου ήρθε  καλέ, ήρθε το καλοκαίρι..ο Μάης με τα λούλουδα...

Το βιβλίοπωλείο Αμοργός συμμετέχει στη Δράση Σαγκουίνι 2023: Αντάλλαξε ένα βιβλίο...

0
Μας ρωτούσατε εάν θα ξαναγίνει η δράση σαγκουινι! Ξεκίνησε και το βιβλιοπωλείο Αμοργος συμμετέχει....Τη Δράση Μανταρίνι, την ξέρετε ήδη και την αγαπάτε! Ήρθε η ώρα...

Erisimo studios: Απόλαυσε τις διακοπές σου σε ένα ονειρεμένο τοπίο!

0
Χτισμένο αμφιθεατρικά, στην πλαγιά του Όρμου Αιγιάλης, με θέα όλο τον γυαλό, βρίσκεται το συγκρότημα των Erisimo studios. Με το άρωμα του βοτάνου από...

Studio84.gr: το νέο «έξυπνο» e-shop για τους λάτρεις της φωτογραφίας!

0
Σας αρέσει να φωτογραφίζετε  τους αγαπημένους σας? Απαθανατίζετε  στιγμές με το κινητό σας? Αφιερώνετε χρόνο για να αποτυπώσετε  σωστά ένα τοπίο? Και όλα αυτά...

Πανσιόν Χώρα: δωμάτια με θέα!

0
Για όσους θέλουν να απολαύσουν γεύση αυθεντικής νησιώτικης φιλοξενίας, η επιλογή είναι αναμφισβήτητα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ''πανσιόν Χώρα'' στην πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένα στη γραφική...

Η σύγχρονη ιστορία του τουρισμού στην Αμοργό μέσα από τη ζωή...

0
Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου Αν θελήσουμε να εξετάσουμε την εμφάνιση του τουριστικού φαινομένου στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αυτόματα η σκέψη μας στρέφεται στη σύγχρονη μεταπολεμική...

Lakki Village: ένα διαχρονικό «κόσμημα» στην φιλοξενία της Αμοργού

0
Oικογενειακό ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Γαβαλά στη διάθεση των επισκεπτών και φέτος. Το Πάσχα πλησιάζει, κάντε την κράτηση σας έγκαιρα...

Υakamos amorgos, μια νέα  γαστρονομική πρόταση στο νησί!

0
Διακαμός ή Yakamos, το λαμπύρισμα δηλαδή  των θαλάσσιων πλασμάτων στο νερό, ειδικά όταν τον ουρανό στολίζει ένα γεμάτο φεγγάρι. Η λάμψη αυτή αποτελεί έμπνευση...

Διαμερίσματα Xenisis στον Όρμο  Αιγιάλης, ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

0
Αν είσαι λάτρης της άνεσης η διαμονή στο «Xenisis apartments»  είναι μονόδρομος αφού ένα συγκρότημα  έξι νέων  διαμερισμάτων δυναμικότητας  2-4 ατόμων χτισμένα στην είσοδο...

ΗERMES-RENT A CAR-γνωρίστε το νησί με τα ‘’φτερά’’ του αγγελιαφόρου Ερμή

0
Το νησί της Αμοργού, με το ιδιαίτερο σχήμα και τα χιλιόμετρα ακτογραμμής του, σου  επιβάλλει τη χρήση μεταφορικού μέσου για την  ολοκληρωμένη εξερεύνηση του....

Politimi’s Studios: Διαμονή στην Χώρα της Αμοργού με θέα τους γραφικούς...

0
Στα Politimi’s Studios απολαμβάνεις τη νησιώτικη ομορφιά ενώ βρίσκεσαι μία ανάσα από την Χώρα της Αμοργού. Η θέση των Politimis Studiοs είναι ιδανική καθώς...

Πηγάδι-Proton, μια σταθερή επιλογή για ούζο & μεζέ δίπλα στο κύμα!

0
Εσείς έχετε επισκεφτεί το  πιο  cult μαγαζί των Καταπόλων, στον οικισμό του Ξυλοκερατιδίου λίγα μέτρα από τη θάλασσα? Με σήμα κατατεθέν, το μπλε πηγάδι, και τα σαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Sitemap