Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Ενημέρωση από το Δήμο για το σφαγείο της Αμοργού

Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες, με ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την υπ’ αριθ. πρωτ. 896/37715 από 3/4/2017 Απόφαση του, ενέκρινε την εγκατάσταση Σφαγείου μιας γραμμής χοίρων και αιγοπροβάτων, με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΜΟΡΓΟΥ», για παραγωγή και εμπορία σφαγίων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εξαγωγές προς τρίτες χώρες, με κωδικό αριθμό κτηνιατρικής έγκρισης S 174 . Στην αποπεράτωση του σφαγείου συνέβαλαν αποφασιστικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χρηματοδότηση των συμπληρωματικών έργων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που τα υλοποίησε και η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, που τα επιθεώρησε και τα ενέκρινε.
Με την απόκτηση του κωδικού, μια διαχρονική εκκρεμότητα για το Δήμο τακτοποιήθηκε και ένα σύγχρονο σφαγείο τίθεται στη διάθεση των κτηνοτρόφων και των πολιτών του νησιού.
Σύντομα θα αναθέσουμε μελέτη για μετατροπή των παλιών σφαγείων της Αιγιάλης σε Σφαγείο βοοειδών. Επίσης θα αναλάβομε ενέργειες για τη πλήρωση της οργανικής θέσης Κτηνιάτρου για την Αμοργό, αποκλειστικά, όπως προβλέπεται από τις σε ισχύ διατάξεις.
Σας γνωρίζομε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης του Σφαγείου κατά ISO.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Leave a comment

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
22°
22°
Wed
22°
Thu
21°
Fri
21°
Sat
Weather from OpenWeatherMap