Για να μαθαίνεις πρώτος ότι συμβαίνει στο νησί

Δήμος Αμοργού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για όσους θέλουν να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δηλώσεις μπορούν να κάνουν όσοι Αμοργιανοί θέλουν να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Αμοργό.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αμοργού προκειμένου να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν στον Δήμο το ενδιαφέρον τους για την φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να ιδρυθεί το ΣΔΕ είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) υποψηφίων προς φοίτηση.

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας φοιτούν ενήλικοι από 18 ετών και  άνω χωρίς όριο ηλικίας,  με σκοπό την απόκτηση τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου σε δύο χρόνια (αντί για τρία) με απογευματινή φοίτηση, χωρίς υποχρέωση εργασιών στο σπίτι και με σπουδές προσαρμοσμένες σε ενηλίκους, με αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων χωρίς εξετάσεις, με περιγραφικά και ποιοτικά σχόλια και όχι με τον κλασικό τρόπο βαθμολόγησης του Γυμνασίου.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στο Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Παιδείας και διά βίου μάθησης, στην κ. Σοφία Νομικού στα τηλέφωνα 2285360222 και 6979298732, η οποία θα απαντά σε όλες σας τις απορίες.

Στατιστικά

Καιρός

Αμοργός
27°
26°
Fri
25°
Sat
26°
Sun
27°
Mon
Weather from OpenWeatherMap